БЮТ хоче, щоб Рада розібралася з відшкодуванням ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БЮТ хоче, щоб Рада розібралася з відшкодуванням ПДВ

Казна та Політика
67
Блок Юліи Тимошенко жадає від парламенту створити тимчасову слідчу комісію, яка зайнялася б перевіркою нерівномірного відшкодування підприємствам ПДВ. Про це в понеділок в інтерв'ю журналістам повідомив один з лідерів фракції БЮТ Олександр Турчинов.
Турчинов підкреслив, що на сьогоднішній день новий уряд відновив «корупційні схеми з даного питання». Зокрема він відзначив, що ПДВ відшкодовується тим підприємствам, які проявляють лояльність до Кабінету Міністрів України, і додав, що у зв'язку із цим дуже багато підприємств на сьогоднішній день доведені до банкрутства.
Крім того, Турчинов підкреслив, що фракція БЮТ виступає проти розгляду на поточному пленарному тижні законопроекту щодо оподатковування. Він відзначив, що, зокрема, на розгляді і прийнятті даного законопроекту наполягає антикризова коаліція, оскільки цей документ за їхніми словами, необхідно прийняти до розгляду бюджету на 2007 рік у другому читанні. У той же час депутат підкреслив, що цей проект документу було недавно внесено у сесійний зал і його планується винести на голосування без попереднього розгляду в комітетах.
Він відзначив, що однієї з норм даного проекту про оподатковування передбачається збільшення податку на доходи фізичних осіб з 13 до 15 відсотків. «Практично в такий спосіб Верховна Рада просто перетвориться в механізм для голосування», - заявив Турчинов.
Він також підкреслив, що розгляд законопроектів дотичні оподатковування суперечить бюджетному кодексу. Депутат відзначив, що, відповідно до цього документа, передбачається, що подібні проекти законів повинні бути розглянуті як мінімум за півроку до розгляду в першому читанні проекту держбюджету.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас