МЕРТ: Угоду Росія та США про вступ РФ до СОТ підпишуть в листопаді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ: Угоду Росія та США про вступ РФ до СОТ підпишуть в листопаді

Казна та Політика
86
Двостороння угода між РФ і США в рамках приєднання Росії до Світової організації торгівлі (СОТ) планується підписати під час саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) у Ханої в другій половині листопада 2006р.
Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку Росії. За інформацією прес-служби, обидві делегації в цей час проводять внутрішні консультації для того, щоб забезпечити підписання двосторонньої угоди щодо доступу на ринки в зазначений термін. Планується, що угоду підпишуть міністр економічного розвитку та торгівлі Росії Герман Греф і торговий представник США Сьюзен Шваб.
У липні 2006р. у Санкт-Петербурзі президенти Росії та США домовилися про те, щоб виробити на початку осіни двосторонню угоду про доступ на ринки товарів і послуг у рамках переговорів про приєднання Росії до СОТ. Про виконання цього доручення урядові делегації обох країн домовилися з всіх принципових умов цієї угоди. Як повідомляє МЕРТ РФ, угода передбачає формування справедливих і передбачуваних умов торгівлі товарами і послугами, які мають найбільш важливе значення для обох держав, і буде охоплювати, зокрема, такі галузі, як сільське господарство, промислова та сільськогосподарська техніка, інформаційні технології, авіабудування, фармацевтична і хімічна продукція, автомобілебудування, фінансові, телекомунікаційні, дистриб'юторські, аудіовізуальні та інші послуги.
Невід'ємною частиною угоди стануть також положення, що ставляться до забезпечення ефективного захисту прав інтелектуальної власності, торгівлі високотехнологічними товарами, застосуванню відповідним нормам Світової організації торгівлі та Міжнародного епізоотичного бюро заходів урегулювання в галузі ветеринарного та фітосанітарного контролю.
Як вказує прес-служба МЕРТ РФ, після зустрічей у Ханої Росія та США відновлять роботу з питань, що залишилися на переговорах про приєднання, на багатосторонньому рівні, у рамках робочої групи з приєднанню Росії до СОТ в Женеві за участю інших членів робочої групи. Обидві сторони ставлять своєю метою завершення процесу приєднання Росії до СОТ і мають намір почати для цього ще більш енергійні зусилля, підкреслюють в МЕРТ.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас