Рудьковський проти продажу "Укртелекому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рудьковський проти продажу "Укртелекому"

Фондовий ринок
177
Міністр транспорту та зв'язку Микола Рудьковський виступає проти приватизації "Укртелекому", і протягом 2007-2008 років готовий завершити будівництво автобану "Кий-Одеса".
Він підкреслив, що на сьогоднішній день потрібно зробити все, щоб це підприємство приносило значний доход у державний бюджет, заявив він в ефірі одного з українських телеканалів.
"Ми повинні зробити його прибутковим, а потім думати, будемо ми його приватизувати чи ні. Я вважаю, цього не варто робити", - сказав він.
У той же час, за словами Рудьковського, якщо уряд вважає за потрібне виставити на приватизацію цей об'єкт, то всі кошти від його продажу повинні піти на повернення заощаджень громадян України.
"Якщо ж уряд прийме таке рішення, то вважаю, що всі кошти, до останньої копійки, повинні бути витрачені на повернення заощаджень громадян, щоб не вийшло так, як було з "Криворіжсталлю", - помітив міністр.
Він сверджує, що продаж "Укртелекома" може принести від 25 до 40 млрд гривень. "Цього досить, щоб всім громадянам України, які мають заощадження до 10 тисяч карбованців на книжках, повернути одночасно", - сказав Рудьковський.
В ефірі каналу міністр запевним, протягом 2007-2008 років буде завершене будівництво автобана "Кий-Одеса".
"Протягом 2007-2008 років автобан "Кий-Одеса" буде добудований", - сказав Рудьковський. За його словами, це відбудеться за рахунок коштів "Укравтодору" і притягнутих коштів інвесторів.
Крім того, за його словами, міністерство поставило мету до кінця 2008 року повністю побудувати дорогу першої категорії від Києва до західних кордонів України. "Ми будемо мати сучасну автомагістраль", - сказав міністр.
Аналогічну автомагістраль, відзначив Рудьковський, планується побудувати і від Києва до Москви. При цьому, за його словами, це відбудеться за умов підписання відповідної угоди в січні 2007 року з Російською Федерацією.
За його словами, у випадку підписання договору свою частину автобана російська сторона буде будувати за власні кошти, а Україна - за кошти "Укравтодору".
"Будувати буде державна структура "Автодор", а не так, як це було раніше, - залучали і конкурували між собою дві комерційні структури", - додав Рудьковський.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас