Мінюст: Рішення КМДА про підвищення тарифів не дійсне — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінюст: Рішення КМДА про підвищення тарифів не дійсне

Енергетика
245
Рішення Київської міської державної адміністрації про підвищення з 1 грудня 2006 року житлово-комунальних тарифів у місті Києві не були подані в Міністерство юстиції на державну реєстрацію у встановлений законодавством строк. Відповідно, дане рішення не є дійсним. Про це сьогодні повідомили в Міністерстві юстиції.
Як повідомили в Департаменті державної реєстрації нормативних актів Міністерства юстиції, із засобів масової інформації стало відомо, що Київська міськдержадміністрація прийняла ряд розпоряджень від 30 жовтня 2006 року, а саме:
- №1574 "Про структуризацію розмірів квартирної плати за зміст будинків і прибудинкових територій";
- №1575 "Про твердження тарифів на теплову енергію";
- №1576 "Про узгодження тарифів на комунальні послуги щодо централізованого постачання води та водовідводу холодної і гарячої води";
- №1577 "Про встановлення і узгодження тарифів на комунальні послуги щодо централізованого опалення і постачання гарячої води".
Однак відзначені розпорядження Київської міської державної адміністрації не були подані у встановлений законодавством строк у Київське міське управління юстиції для здійснення державної реєстрації.
Як визначено постановою Кабінету міністрів від 28 грудня 1992 р. "Про твердження Положення про державну реєстрацію нормативно правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади", нормативно правовий акт повинен подаватися на державну реєстрацію в п'ятиденний строк після його прийняття.
Ця ж постанова вказує не допускати випадків напрямку на виконання нормативно-правових актів, які не пройшли державну реєстрацію у встановленому законодавством порядку.
Департамент держреєстрації Мін'юсту України нагадує, що згідно з нормами законодавства, при напрямку акту на виконання посилання на дату і номер його державної реєстрації є обов'язковою. Нормативно правовий акт, що не пройшов реєстрацію, вважається таким, що не набув чинності, і не може бути застосований.
Нагадаємо, державна реєстрація нормативно правових актів міністерств, інших органів виконавчої влади, органів господарського управлівння і контролю, які виступають суб'єктами нормотворчества, здійснюється відповідно до Указу Президента України від 3 жовтня 1992 року "Про державну реєстрацію нормативно правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас