Тарифи можно не піднімати. якщо держбюджет компенсує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи можно не піднімати. якщо держбюджет компенсує

Казна та Політика
126
Тарифи на житлово-комунальні послуги у Києві можна не підвищувати, якщо держбюджет компенсує Києву 2,5 млрд грн.
Про це заявив перший заступник глави Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко. За його словами, підняття тарифів негативно впливає на економічні показники, "з погляду інфляції".
Він відзначив, "на скільки Кабмінів вирішить зменшити тарифи, на стільки уряд повин буде передбачити компенсацію в держбюджеті для міста".
Голубченко завіряє, якщо Києву виділити з держбюджету 2,5 млрд грн, то тарифи взагалі можна не підвищувати. "Якщо виділять компенсацію в 1 млрд грн, то КМДА зможе зменшити тарифи на третину, якщо 0,5 млрд грн, то зменшить рівень підняття тарифів на 25%. Однак це значить забрати ці гроші в людей, які платять їх але одержують невеликі зарплати. А ті, хто одержують більші зарплати, будуть користуватися цими ж пільгами", - сказав він. Він вважає, що соціально правильним підходом буде ввести дотації для малозабезпечених, оскільки для цього необхідно набагато менше коштів.
За прогнозами КДМА після того, як 1 грудня нові тарифи на ЖКУ набудуть чинності, за субсидіями та дотаціями можуть звернутися до 200 тис. киян. За його славам, у жовтні за субсидіями в Києві звернулися всього 4700 родин.
Нагадаємо, що з 1 грудня 2006 р. своїм розпорядженням КДМА збільшила тарифи на ЖКУ в 3 рази.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас