Прем"єр доручив ліквідувати заборгованість із зарплати вугільникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем"єр доручив ліквідувати заборгованість із зарплати вугільникам

Казна та Політика
42
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович на зустрічі з міністром вугільної промисловості Сергієм Тулубом доручив ліквідувати заборгованість із зарплати у вугільній галузі.
Як повідомила прес-служба Кабміну, Янукович також доручив переглянути розмір зарплати в галузі вцілому з урахуванням підвищення прожиткового мінімуму, завершити до 1 грудня всі ремонтні роботи в шахтарських містечках з метою повного забезпечення теплом, а також забезпечити населення побутовим вугіллям.
Тулуб під час зустрічі відзначив, що заборгованість із зарплати у вугільній галузі станом на 1 серпня становила 166 млн грн. "На сьогодні поточна заробітна плата на вуглевидобувні та працюючих шахтовуглевидобувних підприємствах виплачується повністю", - сказав він.
Міністр заявив, що на підлеглих відомству вуглевидобувних підприємствах боргів із зарплати немає. Разом з тим, за його даним, зберігається заборгованість на непрацюючих підприємствах, на підприємствах, що перебувають на різних стадіях банкрутства і ліквідації, а також в акціонерних підприємствах, де Мінвуглепром не має контрольного пакета акцій.
Крім того, Тулуб повідомив, що ціни на побутове вугілля для населення вже знижені на 5%.
Глава Мінвуглепрому також відзначив, що за два останніх місяці вдалося стабілізувати видобуток вугілля. Зокрема, у жовтні її приріст склав 197 тис. тонн, покращилася якість добутого і вугілля, що відвантажує споживачам.
Янукович дав доручення розглянути на колегії питання будівництва нових шахт із 2007 року і прискорити процес узгодження даного питання в Кабінеті міністрів з метою якнайшвидшого внесення в парламент проекту закону про престижності шахтарської професії, а також розроблених Мінвуглепромом програм створення галузевого фонду і програми з охорони здоров'я шахтарів та їх родин.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас