S&P прислоїло очікуваному випуску євробондів України рейтинг "ВВ-" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P прислоїло очікуваному випуску євробондів України рейтинг "ВВ-"

Фондовий ринок
71
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) привласнило очікуваному випуску десятилітніх єврооблігацій України рейтинг "ВВ-", повідомляється в прес-релізі агентства.
"Рівень рейтингів України підтримують високі бюджетні показники, гарні перспективи росту в середньостроковій перспективі і відносно низький рівень боргу, - відзначив кредитний аналітик Standard & Poor's Мориц Крамер. - Незважаючи на затяжну політичну кризу, що тривала з виборів у березні 2006 р., а також подвоєння цін на імпортований газ на початку року, розвиток економіки України перевершило наші очікування".
Економічний ріст в 2006 р., як прогнозується, складе 6%, лише небагато сповільнившись в 2007 р. Показники, пов'язані із прямими іноземними інвестиціями та експортом, також перевищать колишні оцінні цифри, демонструючи стабільність економіки стосовно непередбаченої політичної ситуації, відзначається в прес-релізі.
Рівень рейтингу України обмежений слабкими політичними інститутами і непослідовною економічною політикою, а також низьким рівнем добробуту населення і схильністю зовнішнім несприятливим обставинам, підкреслюють аналітики S&P.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас