Виборис США: Ринки відреагували зниженням цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виборис США: Ринки відреагували зниженням цін

Енергетика
117
Бізнес відреагував на успіх демократів на виборах у США падінням котирувань на фондових ринках, повідомляє Бі-Бі-Сі.
У середу на азіатських ринках прокотилася хвиля консолідацій, а європейські індекси почали торги з різкого падіння котирувань. Аналогічна тенденція була зафіксована і з відкриттям торгів у США.
Республіканська партія завжди вважалася більш дружньо настроєною щодо бізнесу. Вважається, що зміна лідерства в Конгресі зробить менш привабливими для інвесторів такі сектори економіки, як військово-промислові та фармацевтичний, оскільки демократи можуть виступити за перерозподіл держзатрат. Фармацевтичний сектор стурбований тим, що демократи можуть зажадати зниження цін на ліки, доступні через систему медичного страхування Medicare. Демократична більшість у Конгресі може означати зростання податків, що викликає негативну реакцію фахівців, оскільки може відбитися на прибутках компаній. Сектор роздрібної торгівлі відреагував падінням котирувань.
Ціни на нафту, що підросли було на очікуваннях можливих скорочень поставок країнами-членами ОПЕК, також трохи знизилися. Аналітики пророкують, що демократи зможуть вплинути на зміну політики американської адміністрації на Близькому Сході, що є основним постачальником нафти в США і на світові ринки. У свій час тверда позиція адміністрації Дж.Буша, зокрема, у відношенні Іраку, забезпечила республіканцям перемогу на виборах, і відповідно, вплинула на ріст цін на "чорне золото". Падають акції нафтових компаній, у тому числі й через чутки про те, що демократи можуть організувати слухання в конгресі з приводу надприбутків енергетичного сектора.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас