Кабмін затвердив план диверсифікації джерел постачання нафти в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив план диверсифікації джерел постачання нафти в Україну

Енергетика
174
Кабінет Міністрів затвердив програму диверсифікованості джерел поставок нафти в Україну на період до 2015 року. Про це журналістам повідомив міністр палива та енергетики Юрій Бойко після закінчення засідання Кабміну в середу.
Бойко заявив, що план диверсифікованості затверджений на основі указу Президента про пошук джерел диверсифікованості поставок енергоносіїв і визначить напрямок, за яким будуть працювати господарюючі суб'єкти галузі.
Як повідомлялося, у лютому Президент Віктор Ющенко створив робочу групу з розробки питань диверсифікованості джерел і маршрутів поставок газу.
У грудні 2005 року Ющенко свої указом ввів у дію рішення РНБО «Про стан енергетичної безпеки України і основних положень державної політики в сфері її забезпечення».
Відповідно до його, одними з найважливіших завдань із забезпечення енергетичної безпеки країни є диверсифікованість джерел поставок і шляхів транспортування енергоносіїв, зокрема, реалізація проекту Євро-Азіатського нафтотранспортного коридору, добудування нафтопроводу «Одеса-Броди» до Плоцка (Польща), забезпечення його використання в європейському напрямку, залучення до виконання даного проекту міжнародних нафтовидобувних компаній.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас