Експерти: "Нафтогазу" необхідно знизити податкові навантаження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: "Нафтогазу" необхідно знизити податкові навантаження

Енергетика
124
Зниження податкового навантаження на НАК "Нафтогаз України", що передбачається закріпити в бюджеті на 2007 рік, дозволить поліпшити фінансовий результат компанії, повідомив аналітик компанії Millennium Capital Юрій Алексєєнко.
"Нафтогазу України" дійсно необхідна підтримка уряду, і зниження податкового навантаження на 2007 рік це лише один з безлічі можливих варіантів, які допоможуть поліпшити фінансовий результат компанії", - сказав експерт.
У теж час, на його думку, "лібералізація ринку газу негативно позначиться на операційній і фінансовій діяльності НАК "Нафтогаз України" у наступних роках, що може привести до зниження кредитоспроможності компанії".
У свою чергу, як повідомив аналітик інвестиційної компанії "Арт-Капітал" Олексій Домашенко, "на даний момент, цілком зрозуміло, що "Нафтогаз України" не зможе виконати податкові зобов'язання в запланованих обсягах. Тому зниження планового податкового навантаження на 2007 рік - необхідний і неминучий крок".
На думку начальника Управління з роботи з борговими інструментами ЗАТ "Альфа-Банк" (Україна) Олександра Печерицина, зниження податкового навантаження на НАК "Нафтогаз України", що передбачається закріпити в бюджеті на 2007 рік, дозволить компанії збільшити ресурси, що направляють на її розвиток і реінвестицію прибутку.
Він сказав: "Зниження податкового навантаження дозволить компанії збільшити обсяг ресурсів, що направляється на подальший її розвиток і реінвестицію прибутку. Ці заходи підвищать обсяги грошових потоків, що, відповідно, підвищить ринкову вартість компанії і позитивно відіб'ється на її привабливості".
Разом з тим він відзначив, що "з іншого боку, зниження податкового навантаження приведе до зниження бюджетних надходжень від одного з основних джерел. За умови росту витрат бюджету, це зниження податкового навантаження потрібно буде компенсувати іншими джерелами".
7 листопада віце-прем'єр-міністр України з питань ПЕК Андрій Клюєв повідомив, що Кабінет міністрів України має намір в 2007 році знизити податкове навантаження на НАК "Нафтогаз України". "У рамках підготовки до другого читання (проекту бюджету на 2007 рік) ми саме зараз займаємося тим, щоб знизити податковий тягар на "Нафтогаз", - відзначив Клюєв.
Відповідно до проекту держбюджету на 2007 рік, оподатковування на компанію в наступному році планувалося збільшити на 3 млрд гривень із нинішніх 11 млрд гривень.
НАК "Нафтогаз Украіни" - найбільша державна вертикально-інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої добувають понад 97% газу і нафти в країні.
НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а з осені 2002 року і реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас