Макроекономічні показники проекту бюджету занадто оптимістичні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Макроекономічні показники проекту бюджету занадто оптимістичні

Казна та Політика
122
Макроекономічні показники, закладені урядом у проекті бюджету на 2007 р., є занадто оптимістичними. Про це сьогодні на брифінгу заявив новопризначений керівник Служби соціально-економічної політики Секретаріату президента України Олександр Шлапак.
За його словами, Президент України стурбований тим, яким чином формувалися ці показники, і рекомендує уряду звернути увагу на це питання.
Зокрема занадто оптимістичним виглядає показник інфляції в 7,5%. "З огляду на подорожчання енергоносіїв, що відгукнеться через 3-6 місяців, уряд повинне ще раз уважно підійти до показника в розрахунку інфляції", - відзначив Шлапак. Він відзначив, що це стосується також показника росту ВВП в 6,5% - відповідно до розрахунків Секретаріату президента і закордонних експертів цей показник буде становити 4,2-4,4%.
Говорячи про дефіцит бюджету в 2,6%, Шлапак відзначив, що такий рівень є тривожною тенденцією. "Спроба збільшити дефіцит збільшить боргову залежність держави, але більшою небезпекою є бажання за рахунок бюджету збільшити його видаткові частини", - підкреслив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас