Бурджанадзе: Продаж Газпрому магістрального газопроводу Грузії виключений — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бурджанадзе: Продаж Газпрому магістрального газопроводу Грузії виключений

Енергетика
72
Спікер грузинського парламенту Ніно Бурджанадзе виключає можливість продажу Газпрому магістрального газопроводу Грузії. "З повною відповідальністю можу сказати, що категорично вважаю: продаж стратегічних об'єктів, таких як газопровід, неможлива. І тим більше неможливо, щоб у даній ситуації вони опинилися в руках Росії", - заявила Бурджанадзе сьогодні на засіданні парламенту.
Парламент Грузії обговорив сьогодні ситуацію навколо майбутнього подорожчання російського природного газу і висловлення заступника голови правління Газпрому Олександра Медведєва щодо можливості збереження для Грузії колишніх цін на газ у випадку передачі російської компанії газових активів країни.
Депутати парламенту виступили категорично проти відчуження газових активів Газпрому, зокрема магістрального газопроводу. Представники парламентської опозиції висловилися за те, щоб уряд Грузії викупив енергетичні об'єкти країни, раніше продані російському капіталу. Однак Бурджанадзе нагадала, що "гроші в Грузії з неба не падають", і бюджет країни не може дозволити собі таких витрат.
Нагадаємо, 7 листопада Медведєв підтвердив, що ціна російського газу для Грузії визначена в розмірі 230 дол. за 1 тис. куб. м. Разом з тим він повідомив, що в Грузії є можливість оплатити поставки активами. Медведєв не уточнив, які саме активи він має на увазі, але нагадав: "У минулому ми вказували, які активи могли б нас зацікавити, але нічого у відповідь не почули".
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас