Азаров має надію вирішити питання зарплат до кінця листопаду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров має надію вирішити питання зарплат до кінця листопаду

Валюта
122
На наступному тижні Кабінет міністрів України має намір просити Верховну Раду розглянути законопроект про зміни в держбюджет, що дозволяє профінансувати соціальні статті: з виплати заробітної плати, пенсій, на оплату теплоносіїв і компенсацію за зрослі тарифи на житлово-комунальні послуги.
Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів України Микола Азаров у Сімферополі.
«Зміни до бюджету підготовлені, учора їх розглянув урядовий комітет з економічній політиці, завтра вони будуть розглянуті на засіданні уряду. Ми будемо просити Верховну Раду на наступному тижні розглянути цей законопроект і представити його на підпис до президента», - сказав міністр фінансів.
Азаров висловив надію, що до кінця листопада цей законопроект набуде чинності, і можна буде профінансувати три основні позиції. «Нам не вистачає коштів на виплату пенсій, заробітної плати, на компенсацію зрослої вартості тарифів з житлово-комунальних послуг, у тому числі на газ і електроенергію, також з місцевих бюджетах», - сказав міністр фінансів. При цьому він додав, що якщо законопроект не набуде чинності до 1 грудня, то «у нас будуть проблеми з виплатою соціальних статей бюджету», а відповідальність за це буде покладена «на суб'єктів бюджетного процесу», серед яких Азаров назвав парламент і президента України. За словами Азарова, йому б цього дуже не хотілося.
Азаров також повідомив, що три головних проблеми в бюджеті обумовлені прорахунками попередніх урядів. «Прорахунок становить 2,5 мільярди. Ми будемо змушені через тиждень виходити у Верховну Раду, щоб вирішити цю проблеми. Хоча проблем безліч, але це три головних проблеми. Ми не можемо допустити, щоб не виплачувалися заробітні плати, не виплачувалися пенсії», - заявив міністр фінансів.
1 листопада Азаров повідомив, що уряд запропонує Верховній Раді внести зміни в закон про державний бюджет на 2006 рік з метою збільшити витрати на соціальну сферу на 2 мільярди гривень.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас