Росія і Словаччина домовились про поставки та транзит російського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія і Словаччина домовились про поставки та транзит російського газу

Енергетика
97
Після закінчення в 2008р. діючих угод про поставки і транзит через Словаччину російського газу Росія і Словаччина укладуть нові довгострокові контракти. Така домовленість була досягнута між президентами двох країн на зустрічі в Кремлі.
"Угоди про поставки і транзит через словацьку територію російського газу минають в 2008м, і сьогодні ми підтвердили принципову домовленість про висновок нових довгострокових контрактів", - повідомив президент Росії Володимир Путін після закінченні зустрічі, додавши, що розмова також торкнулася розширення спільними зусиллями транспортної інфраструктури. "Словаччина є важливою ланкою в транзитному ланцюжку російських енергопоставок у Європу, і від ефективності нашої взаємодії багато в чому залежить забезпечення енергоресурсами наших основних споживачів на європейському континенті", - відзначив глава Російської держави.
Крім того, щодо співробітництва в галузі атомної енергетики, президент РФ заявив, що "російські організації готові брати участь у модернізації і добудуванні цілої низки енергоблоків". Путін підкреслив, що " проекти уже здійснюється". У свою чергу, президент Словаччини Іван Гашпарович сказав: "Президент Путін підтвердив всі наші припущення на майбутнє".
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас