В Луганську виросли тарифи на послуги ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Луганську виросли тарифи на послуги ЖКГ

Енергетика
164
З 1 листопада в Луганську тариф на холодну воду підвищений на 84%, і тепер кубометр подаваної води коштує 1 грн 75 копійок, водовідвід подорожчав на 16%.
За послуги каналізації прийдеться платити з розрахунку 1,1 гривень за кубометр. Опалення подорожчало в 2,5 рази, тобто жителям трикімнатної "хрущівки" це задоволення буде коштувати до 300 гривень.
Ще 26 вересня міська рада затвердила тарифи, за якими квартплата виросла майже в 4 рази і досягла від 0,54 до 1,14 гривень за квадратний метр, залежно від типу житла.
Трикімнатна квартира, таким чином, буде обходитися середній родині із трьох чоловік у суму, що перевищує 500 гривень щомісяця. Спроба запустити систему опалення в середині жовтня привела до чисельних аварій на теплотрасах і розривах труб внутрібудинкових систем.
Секретар Луганської міської ради Надія Чернова впевнена, що міські влада зробили вкрай непопулярний, але дуже необхідний крок.
"Якби міська влада не пішла на такий непопулярний крок, Луганськ міг би взимку залишитися без води, електроенергії, тепла. Тому виконком був змушений підвищувати тарифи. Ми розуміємо всю складність ситуації, але також розуміємо і те, що після збільшення вартості комунальних послуг різко зросте кількість людей, які звернуться в органи соціального захисту з питаннь нарахування субсидій", - сказала Чернова на брифінгу в міській раді.
Раніше Київська міська державна адміністрація вирішила збільшити тарифи на послуги централізованого опалення, які надаються комунальними підприємствами, для населення в 2,8 рази до 2,24 гривні за 1 кв метр опалювальної площі приміщення на місяць із 1 грудня.
У Дніпропетровську вартість опалення і гарячої води підвищена з 15 жовтня. Відповідно до рішення міського виконкому вартість опалення протягом опалювального сезону буде становити 4 гривень 28 копійок із кв м, а вартість підігріву гарячої води (105 літрів) 26 гривень 91 копійка з людини. Тобто вартість послуг збільшилася майже в 3 рази.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас