Пинзеник: Уряд не спроможний стримати інфляцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пинзеник: Уряд не спроможний стримати інфляцію

Казна та Політика
116
«Уряд «ударними» темпами виконує «план» підвищення цін, - сказав екс-міністр фінансів України, Голова ПРП Віктор Пинзеник, коментуючи зростання інфляції у жовтні до 2,6%. Він наголосив, що це рекордно високий показник. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба ПРП.
«За 10 місяців цього року розмір інфляції сягнув цифри, закладеної в плані на увесь 2006 рік, - підкреслив Пинзеник. - У середньорічному вимірі інфляція сягнула майже 12%».
«Всього за 3 місяці роботи нового уряду ціни на споживчі товари підвищилися на 4,7%, тоді як за попередні 7 місяців з початку року інфляція утримувалась на рівні 3,8%», - наголосив екс-міністр фінансів.
«По зростанню цін на промислові товари інфляція вже значно перевищила річний показник минулого року, - наголосив Пинзеник. Так, у 2005 році ціни зросли на 9,5%, а за 10 місяців поточного року – уже на 12,7%.
«Такий високий рівень зростання цін демонструє неспроможність уряду проводити адекватну економічну політику, зокрема, щодо стримування інфляції», - вважає колишній керівник головного фінансового відомства держави.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас