Управління Північно-Кримського каналу покарано за зловживання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Управління Північно-Кримського каналу покарано за зловживання

Валюта
283
Антимонопольний комітет України оштрафував на 35 тис. грн. Управління Північно-Кримського каналу за зловживання монопольним становищем на ринку послуг з подачі води. Таке рішення прийнято за результатами виїзного засідання в Херсоні, повідомила FINANCE.UA прес-служба АМКУ.
Як встановив Комітет, управління стягувало з підприємств Херсонщини та Криму економічно необґрунтовану плату за подачу питної та технічної води.
Зокрема, при наданні однакових послуг застосовувалися різні тарифи від 3,1 до 39,23 грн. за тис. куб. метрів. У деяких випадках з окремих підприємств стягувалася плата в десять разів вища, ніж за аналогічні послуги з інших водокористувачів.
Це сталося через включення управлінням до калькуляцій витрат плати за електроенергію, яка фактично не використовувалася.
Коментуючи прийняте рішення, Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв зазначив: «Застосування дискримінаційних умов неприпустимо в жодному разі. Тим паче, коли це призводить до економічно необґрунтованих тарифів на таку життєво необхідну складову як вода».
Управління Північно-Кримського каналу займає монопольне становище з часткою 100% у межах Каховського, Цюрупинського, Голопристанського, Садовського, Каланчацького, Чаплинського районів та міста Нова Каховка Херсонської області, а також Красноперекопського, Джанкойського, Нижньогірського, Совєтського, Кіровського, Ленінського районів та міст Феодосія і Керч АР Крим. Основними завданнями управління є розроблення та здійснення комплексних заходів з утримання каналу, міжгалузевого перерозподілу водних ресурсів щодо забезпечення потреб населення і галузей економіки Херсонщини та АР Крим у воді.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас