В Одесі пільговикам поставлять лічильники води — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Одесі пільговикам поставлять лічильники води

Енергетика
136
Одеса вирішила виділити понад 7,562 мільйона гривень на програму безкоштовної установки приладів обліку холодної і гарячої води у квартирах малозабезпечених і пільгових верств населення до 2010 року, повідомив представник управління інформації Одеської міської ради.
Він уточнив, що рішення номер 329-V "Про Програму установки приладів обліку холодної і гарячої води у квартирах малозабезпечених і пільгових верств населення міста Одеси в 2006-2010 роках" прийнято Одеською міською радою на останній сесії.
За даними джерела, основне завдання програми - установка приладів обліку холодної і гарячої води: інвалідам Великої Вітчизняної війни, учасникам бойових дій і ветеранам війни, які відповідно до законодавства України мають право на одержання пільг на житлово-комунальні послуги, вдовам військовослужбовців, які загинули в Афганістані, малозабезпеченим громадянам, які перебувають на обліку в службах праці і соціального захисту населення Одеси.
Він сказав, що, відповідно до наданих заявок, мають потребу у встановленні приладів обліку холодної та гарячої води: 5347 родин інвалідів Великої Вітчизняної війни 4635 родин учасників бойових дій 4325 родин ветеранів війни, "діти війни", які, відповідно до законодавства, мають право на одержання пільг на житлово-комунальні послуги 5612 родин малозабезпечених громадян, які перебувають на обліку в службах праці і соціального захисту населення Одеси.
За словами представника, створене комунальне підприємство "Сервісний центр", на яке покладена функція встановлення приладів обліку холодної та гарячої води у квартирах малозабезпеченої і пільгової категорії громадян і проведення періодичної перевірки цих приладів обліку.
"Сервісний центр" повинен установити 49,8 тисячі приладів обліку холодної і гарячої води у квартирах малозабезпеченої та пільгової категорії громадян і проведення сервісного обслуговування і періодичної перевірки приладів обліку у квартирах зазначених категорій громадян до 2010 року.
"Відповідно плану використання бюджетних коштів, витрати на встановлення одного приладу обліку холодної і гарячої води - 47,2 гривні, на перевірку одного лічильника - 27,7 гривні, сервісне обслуговування - 4,84 гривні", - сказав представник.
Він уточнив, що щорічний обсяг витрат підлягає уточненню у зв'язку зі зміною цін на прилади обліку, підвищенням мінімальної заробітної плати, зміною податкового законодавства та інших факторів, які впливають на формування витрат.
Контроль над виконанням цього рішення покладений на постійну комісію з житлово-комунального господарства і тарифної політики Одеської міськради.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас