Рибак: Україні потрібно додатково 5-7 млрд куб. газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рибак: Україні потрібно додатково 5-7 млрд куб. газу

Енергетика
96
Віце-прем'єр України Володимир Рибак вважає, що додаткові 5-7 мільярдів кубометрів власного газу дозволять Україні на 100% забезпечити потреба в ньому населення.
"Нам треба розвивати видобуток свого власного газу в найближчі роки. 5-7 мільярдів кубометрів додатково добути - і ми можемо повністю забезпечити себе на 100% газом", - сказав він під час робочої поїздки в Луганську область.
"І якщо газу таки не вистачить десь, можна сьогодні переходити на опалення і використати для побутових потреб електроенергію, що на сьогоднішній день у нас є, - відзначив він. - Але там треба вкладати, модернізувати. І ми сьогодні із Світовим банком проводимо такі переговори".
Рибак відзначив, що в цей час він виконує роботу з формування плану соціального розвитку областей України. За його словами, це важливо, оскільки вперше в історії України на рішення соціальних питань і на реформування житлово-комунального комплексу України планується виділити 4 мільярди 100 мільйонів гривень.
"І моє завдання - сформувати портфель замовлень, щоб були проекти, - пояснив Рибалка. - Допустимо, якщо ми вирішили 477 мільйонів віддати на газифікацію України, ми повинні мати проекти, їх розглянути, прийняти і розписати гроші конкретним районам, конкретним містам".
Віце-прем'єр помітив, що поїздки в регіони необхідні, оскільки "дозволяють саме вийти на контакт із керівниками міських, обласних адміністрацій", допомагають контролювати і поправляти ситуацію на місцях.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас