В Україні знизять вартість автоперевозок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні знизять вартість автоперевозок

Казна та Політика
276
У найближчі два тижні вартість автоперевезень в Україні може знизитися на 10-15%, заявив міністр транспорту і зв'язку Микола Рудьковський на нараді з керівниками автопідприємств.
Міністр відзначив, що на даний момент уряд проводить систематичну роботу для досягнення оптимальних цін на нафтопродукти, бажаючи досягти поетапного зниження вартості бензину до 3,65 гривень за літр.
У зв'язку із цим міністр висловив думку, що автоперевізники можуть розглянути існуючі тарифи на автоперевезення і, за можливостю, знизити їх. "Це питання добровільне", - підкреслив Рудьковський.
Він запропонував керівникам автопрідприємств, присутнім на нараді, підписати меморандум про взаєморозуміння між Мінтрансзв”язку і суб'єктами підприємницької діяльності, що надають послуги з перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом.
За словами міністра, у меморандумі обумовлене найбільш взаємовигідне співробітництво між урядом і перевізниками.
У свою чергу, глава асоціації перевізників "Київщина" Віктор Ареф'єв відзначив, що, у принципі, перевізники не проти знизити тарифи, але тільки в тому випадку, якщо це можливо. "Якщо в нас є сало під шкірою, то чому б нам його не зняти для народу? Але є чи воно?", - підкреслив Ареф'єв.
Він додав, що з 2002 року, коли 1 літр бензину коштував 1,65 гривень, тарифи на автоперевезення не мінялися. "Зараз нам пропонують 3,65 гривень і пропонують знизити тарифи. Чи реально це?", - заявив глава асоціації перевізників "Київщина".
Крім того, глава союзу перевізників Кіровоградської області Олександр Якубинський відзначив, що у вартість квитка входить велика кількість компонентів, і тільки одним зниженням вартості нафти не можна ініціювати зниження тарифів на автоперевезення. "Давайте розглядати всі складові, а не тільки ГСМ. Тоді й буде видно, чи можна знижувати тарифи", - відзначив Якубинський.
За підсумками наради Рудьковський і автоперевізники підписали меморандум, пообіцяли розглянути всі існуючі питання і налагодити активне співробітництво між сторонами.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас