Претензії ЗЗФ до "УкрГазЕнерго" необгрунтовані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Претензії ЗЗФ до "УкрГазЕнерго" необгрунтовані

Енергетика
199
Претензії ВАТ "Запорізький завод феросплавів" (ЗЗФ) до ЗАТ "УкрГаз-Енерго" з приводу не виділення підприємству лімітів природного газу на листопад не обґрунтовані, повідомив джерело в "УкрГаз-Енерго" у п'ятницю.
"Запорізький завод феросплавів не уклав договір на поставку природного газу на листопад поточного року, тому не має юридичних підстав вимагати виділення лімітів палива на поточний місяць", - сказав співрозмовник.
Він відзначив, що природний газ, імпортований у цей час "УкрГаз-Енерго", направляється теплопостачальним підприємствам, бюджетним установам і газотранспортним організаціям України для забезпечення їх власних потреб.
Промисловим споживачам газотрейдер у цей час поставляє газ, що відбирає з підземних сховищ газу (ПХГ). Причому із загального обсягу газу в ПХГ - близько 25 млрд куб м - "УкрГаз-Енерго" належить близько 8 млрд куб м.
Співрозмовник підкреслив, що в сформованих умовах потреба ЗЗФ у природному газі може бути задоволена за рахунок ресурсів групи "Приват" (Дніпропетровськ), що володіє цим підприємством. Частина природного газу, що перебуває в ПХГ, належить газотрейдерам, частина з яких входить у дану фінансово-промислову групу, пояснив він.
Використання підприємствами групи "Приват" власних запасів газу в ПХГ підвищить їх рентабельність, буде сприяти оптимізації балансу газу України і безперебійному забезпеченню природним газом підприємств комунальної теплоенергетики, бюджетних установ і газотранспортних підприємств, вважає співрозмовник агентства.
Українська асоціація виробників феросплавів (УкрФа) заявила про те, що "УкрГаз-Енерго" відмовився в поточному місяці поставити ЗЗФ 564 тис. куб. м природного газу для потреб підприємства.
"УкрГаз-Енерго", крім ЗЗФ, не уклало договори на поставку природного газу в листопаді 2006 року з ВАТ "Стахановський завод феросплавів", ВАТ "Днепроазот", ВАТ "Лисичанська сода", ВАТ "Марганецький ГЗК", ВАТ "Орджоникидзевський ГЗК", ВАТ "Південний ГЗК", ВАТ "Суха балка", ВАТ "Криворізький залізорудний комбінат", ВАТ "Дніпропетровський металургійний завод ім.Петровського", ЗАТ "Запорізький масложиркомбінат", ЗАТ "Львівський жиркомбінат", АТЗТ "Харківський жировий комбінат" і ТОВ "Приватагро-Черкаси" (всі компанії групи "Приват"). Газотрейдер також відмовився поставляти в поточному місяці природний газ ВАТ "Запорожсталь" іАТЗТ "Миколаївський глиноземний завод". "УкрГаз-Енерго" у жовтні поставляло газ всім перерахованим вище підприємствам.
Джерело в Міністерстві палива та енергетики України повідомив, що вхідні в групу "Приват" газотрейдери "Енергоальянс" і "Індеко" у цей час зберігають у ПХГ близько 1,8 млрд куб м природного газу, трейдери, близькі "Запорожсталі" і "Миколаївському глиноземному заводу", - понад 0,9 млрд куб м.
"УкрГаз-Енерго", спільне підприємство (СП) національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" і газотрейдера RosUkrEnergo AG (Швейцарія), із квітня 2006 року є єдиним імпортером газу України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас