Прем"єр: Грузія прискорить пошук альтернативних джерел постачання газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем"єр: Грузія прискорить пошук альтернативних джерел постачання газу

Енергетика
77
Грузія вирішила форсувати пошук альтернативних джерел поставок у країну природного газу, а також має намір активніше створювати власні енергетичні потужності для забезпечення енергонезалежності.
"Наше головне завдання - якнайшвидше завершити переговори з Туреччиною, Азербайджаном і Іраном щодо альтернативних поставок у країну природного газу", - повідомив прем'єр-міністр Грузії Зураб Ногаіделі журналістам перед засідання енергетичної комісії.
Прем'єр відзначив, що ВАТ "Газпром" (РТС: GAZP) з 2007 року має намір підвищити ціну природного газу для Грузії з $110 до $230 за 1 тис. кубометрів.
Правда, відзначив він, ця ціна поки не остаточна, переговори тривають. "Дуже важливо, щоб Міненерго, газова корпорація сприяли компаніям у переговорах з "Газпромом", щоб домогтися прийнятної для них і, в остаточному підсумку, для споживачів ціни", - заявив Ногаіделі.
"Хоча ясно, що ми маємо справу тут більше з політичними переговорами, ніж з господарсько-економічними", - підкреслив прем'єр.
За словами Ногаіделі, поряд з альтернативними джерелами поставок газу в даній ситуації особлива увага буде приділено інтенсифікації будівництва в Грузії нових енергетичних потужностей.
"На сьогоднішньому засіданні комісії ми мають намір ухвалити рішення щодо будівництві двох нових гідроелектростанцій - "Паравані ГЕС" і "Гудаурі ГЕС" - і прискорити здійснення інших енергопроектов", - заявив Ногаіделі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас