Мінпаливенерго виступає за введення мораторія на закон про стимулювання виробництва сумішних бензинів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпаливенерго виступає за введення мораторія на закон про стимулювання виробництва сумішних бензинів

Енергетика
146
Міністерство палива та енергетики України виступає за введення мораторію на закон про внесення змін у низку законів про стимулювання виробництва бензинів моторних сумішей.
Як повідомила прес-служба Мінпаливенерго, про це заявив заступник міністра палива та енергетики Вадим Чупрун під час засідання експертно-аналітичної групи з питань розвитку нафтопереробної галузі.
На його думку, у цей час неможливий ефективний контроль виробництва і реалізації моторних сумішних бензинів і сплати акцизного збору з таких операцій.
Заступник міністра відзначив, що втрати держбюджету у випадку переходу в 2007 році на виробництво сумішних бензинів можуть скласти 685-693 млн грн на рік.
Як повідомлялося, закон передбачає зниження з 1 січня 2007 року ставки акцизного збору на бензини сумішні з добавками на основі біоетанолу або зі змістом етил-третбутилового ефіру з EUR60 до EUR30 за тонну. Крім того, установлюється нульова ставка акцизного збору на біоетанол, використовуваний підприємствами для виробництва бензинів моторних сумішних.
Законом також закріплюється положення, відповідно до якого при внесенні змін, що стосуються ставок акцизного збору на бензини, ставка акцизного збору на бензини моторні сумішні до 2010 року не може перевищувати 70% ставки акцизного збору на бензини моторн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас