Приведення цін до економічного обгрунтуваного рівня – справа неминуча — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приведення цін до економічного обгрунтуваного рівня – справа неминуча

Енергетика
199
У зв’язку зі здешевленням нафтопродуктів та на виконання доручення Прем’єр-міністра України Віктора ЯНУКОВИЧА, органи Антимонопольного комітету України запровадили низку заходів щодо врегулювання цін на інші споживчі товари та послуги. Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба АМКУ.
Перш за все на ті, до вартості яких закладена ціна пального. Зокрема, пасажирських перевезень автотранспортом та продовольчих товарів.
У межах своїх повноважень, органи Комітету в усіх регіонах проводять ретельний аналіз ситуації із ціноутворенням. Головна увага приділяється виявленню і припиненню монопольних зловживань та антиконкурентних змов.
Аби запобігти порушенням конкуренційного законодавства, вживаються попереджувальні заходи. Основним операторам із домінуючим становищем на соціально-вагомих ринках рекомендовано негайно переглянути ціни на свою продукцію адекватно зниженню паливних витрат. Це стосується всіх, хто підвищував ціни в цьому році.
Перегляд торкнеться і вартості тих товарів та послуг, ціни на які регулюються місцевими органами влади. Відповідні рекомендації надано обласним, Київській та Севастопольській міським адміністраціям.
Водночас органи Комітету вимагатимуть економічне обґрунтування встановлених цін. Збиратиметься й інформація щодо учасників ринків, які відмовляються від їх пропорційного перегляду. А порушники конкуренційного законодавства притягуватимуться до відповідальності.
«Доручення, яке Прем’єр-міністр Віктор Янукович дав органам влади, Антимонопольний комітет відпрацьовує з особливою ретельністю. Тому що суттєве здешевлення нафтопродуктів, якщо у нас дійсно функціонує ринок, апріорі не може не призвести до зниження цін на інші товари та послуги, - наголосив Голова Комітету Олексій Костусєв. - При цьому ми розуміємо, що успішне вирішення поставленого Прем’єр-міністром завдання можливе лише в результаті наполегливої роботи відповідних органів влади. Насамперед Міністерства економіки, до складу якого входить Державна інспекція з контролю за цінами і до компетенції якої прямо віднесені порушені питання, а також Міністерства транспорту та інших відомств».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас