Кабмін вживатиме зазодів щодо поліплення якості нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін вживатиме зазодів щодо поліплення якості нафтопродуктів

Енергетика
68
Кабінет міністрів планує вжити заходів для підвищення якості палива. Про це повідомив вице-премъер-министр Андрій Клюєв.
Він повідомив, що вже розроблено проект закону "Про стимулювання інвестицій у реконструкцію нафтопереробних заводів". Крім того, планується ввести диференціацію ставки акцизного збору залежно від якості випускає продукции. "Випускаєте поганий бензин, платите високі ставки", - відзначив Клюєв.
Називати конкретні цифри віце-прем'єр відмовився, однак пообіцяв, що в плині десяти днів "цифри відроблять із нафтопереробниками. Щоб це не обвалило ринок, але й стимулювало заводи випускати якісну продукцію".
Клюєв також розповів, що на наступній експертно-аналітичній раді буде обговорюватися питання про створення списку заправлень, на яких продають неякісний бензин. "Нафтотрейдерм будуть стимульовані не потрапити в цей список", - пояснив він.
Віце-прем”ер також висловив надію, що найближчим часом буде проведена реконструкція нафтопереробних заводів. Це повинно збільшити виробництво світлих нафтопродуктів з 48-50% до 85-90%. "Це дозволить знизити собівартість тих же нафтопродуктів", -вважає Клюєв.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас