Прихід приватного інвестора в галузь ЖКГ повинен бути керованим і організованим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прихід приватного інвестора в галузь ЖКГ повинен бути керованим і організованим

Казна та Політика
113
Прихід приватного інвестора в галузь ЖКГ повинен бути керованим і організованим. Про це заявив голова парламентського підкомітету з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко.
Він підкреслив, що зараз існує серйозна загроза, що підприємства водо-, теплопостачання опиняться в жалюгідному фінансовому становищі. "Не здивуюсь, якщо через 2-3 місяця прийдуть усякі "компашки" зі своїми ресурсами газу або зі своїми кредитними ресурсами. Це приведе до того, що за ці 3 місяці буде практично все роздано в управління, в оренду, на 49 років.
Думаю, що вони будуть цього вимагати, практично все комунальне майно, і більше жителі великих і малих міст свого майна не побачать. У всякому разі, при нашому житті", - заявив депутат.
Він підкреслив, що місцеві бюджети недоодержать при цьому колосальні гроші. У зв'язку із цим, за словами А.Кучеренко, парламентський комітет з питань будівництва і ЖКГ вніс на розгляд Верховної Ради два законопроекти, що фактично вводять тимчасовий мораторій на передачу в оренду, концесію або відчуження підприємств водо- і теплопостачання. Заборона повинен діяти до прийняття закону, який би регламентував цей процес, уточнив депутат.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас