НБУ має намір змінити порядок транспортування валютних цінностей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ має намір змінити порядок транспортування валютних цінностей

Валюта
190
Національний банк має намір ввести новий порядок організації транспортування валютних цінностей і інкасації коштів у банківських установах. Про це говориться у відповідному проекті інструкції НБУ.
Відповідно до інформації Нацбанку, ця інструкція розроблена на заміну інструкції № 520 від 3 грудня 2003 року з метою подальшого вдосконалення нормативно-правової бази в галузі транспортування валютних цінностей і інкасації коштів у банках, а також недопущення порушення законодавства України в даній сфері.
Прийняття нової інструкції НБУ дасть банкам можливість: самостійно визначати можливості охорони валютних цінностей, застосовувати нові технології та технологічні рішення, які спрямовані на забезпечення збереження валютних цінностей у процесі їх транспортування і інкасації, а також з обліком вищезгаданого, знизити собівартість і тарифи на ці послуги.
Нагадаємо, що раніше директор юридичного департаменту НБУ Василь Пасічник заявив, що НБУ розробив проект постанови, відповідно до якого Нацбанк може дозволити небанківським установам надавати послуги з інкасації.
Зараз послуги з інкасації (збору грошового виторгу) надають служба інкасації Національного банку, підрозділу інкасації комерційних банків і підрозділу Державної служби охорони при Міністерстві внутрішніх справ.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас