"Укрзалізниця" не відмовляється від підвищення тарифів на всі види перевезення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" не відмовляється від підвищення тарифів на всі види перевезення

Казна та Політика
143
Залізничні тарифи на всі види перевезень і далі будуть підвищуватися. Про це заявив на прес-конференції в. о. генерального директора «Укрзалізниці» Володимир Козак.
Підвищення тарифів на пасажирські перевезення, за словами Козака, буде провадитися відповідно до постанови Кабміну та існуючою урядовою програмою. «Є постанова Кабміну, є програма, і за цією програмою ми будемо йти і розвиватися», - заявив Козак.
Щодо тарифів ми будемо порушувати питання про те, щоб вантажні тарифи з наступного року підвищувалися», - повідомив в.о. генерального директора «Укрзалізниці». При цьому він додав, що відправники і вантажоодержувачі не проти підвищення тарифів, а проти того, що гроші від підвищення тарифів не направляються на відновлення рухливого складу, локомотивного парку і шляхів.
Зупиняючись на причинах подорожчання, Козак заявив: «Я вважаю, що підвищення тарифів вантажних перевезень відбудеться з природних причин, тому що дуже серйозно дорожчає все навколо. У порівнянні з минулим роком ми за паливо заплатили на 30 % більше». Він також заявив, що підвищення тарифів повинне бути погоджене з усіма учасниками перевезень, щоб урахувати інтереси і перевізників і виробників.
При цьому він не уточнив, на скільки відсотків будуть підвищені тарифи, посилаючись на те, що це питання вимагає обговорення.
Козак також відзначив, що виступає проти передачі повноважень щодо встановлення тарифів на залізничні перевезення Верховній Раді, хоча вітає створення комітету з тарифів як такого. На його думку, комітет повинен підкорятися уряду, оскільки в іншому випадку він може бути залежимо від політичної кон'юнктури.
За даними «Укрзалізниці», чистий прибуток підприємства за 7 місяців поточного року становить 2,2 млрд грн.
Нагадаємо, у червні наказом Міністерства транспорту і зв'язку залізничні тарифи на пасажирські перевезення були підвищені на 50%.
Раніше передбачалося підвищення тарифів на 50% з 1 червня 2006 року, а потім тричі на 10%: з 1 січня, 1 квітня й 1 липня 2007 року
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас