Україна розрахується з РосУкрЕнерго за поставлений газ до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна розрахується з РосУкрЕнерго за поставлений газ до кінця року

Енергетика
139
У своєму виступі на каналі УТ-1 Міністр палива та енергетики України Юрій Бойко заявив, що до кінця жовтня компанія "Нафтогаз України" повністю розрахується з компанією "РосУкрЕнерго" за поставлений у першому кварталі 2006 року природний газ.
Нагадаємо, що минулого тижня представник "РосУкрЕнерго" заявив, що компанія "Нафтогаз України" погасила 49,6 млн. доларів з 371,8 млн. доларів боргу за поставлений у першому кварталі 2006 року природний газ. За його інформацєю, строк оплати частини, що залишилася, заборгованості буде погоджений найближчим часом.
Раніше в серпні "РосУкрЕнерго" попередило "Нафтогаз України" про можливий обіг у стокгольмський арбітражний суд, якщо НАК не виплатить борг за поставлений газ до 15 серпня 2006 року. Цю заборгованість "Нафтогаз України" збирався погасити ще в липні 2006 року, але попередній уряд в особі Мінфіну відмовило "Нафтогазу" у наданні державного кредиту на 1 млрд. доларів для виплати боргу за поставлений газ і закупівлі додаткових обсягів газу в підземні сховища.
Проте, у відповідь на ультиматум "РосУкрЕнерго" "Нафтогаз" пообіцяв залучити зовнішній кредит до 5 серпня. А 7 серпня 2006 року новий перший віце-прем'єр України Микола Азаров заявив про те, що держкомпанія фактично банкрут, і влади мають намір ініціювати ревізію її бізнесу, у тому числі схему реалізації газу.
17 серпня віце-прем'єр України Андрій Клюєв заявив, що за результатами перевірки касовий розрив НАК "Нафтогаз України" досягає 8 млрд. грн. За його словами, уряд розробило план фінансового оздоровлення компанії і ставить завдання "витягти з тієї ями, у якій опинився НАК "Нафтогаз України", до лютого-березня 2007 року
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас