Мінфін Франції вважає, що курс євро повністю відполвідає його вартості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Франції вважає, що курс євро повністю відполвідає його вартості

Валюта
131
Європі варто уникати кроків, які можуть привести до істотного росту євро, при цьому політика США, спрямована на різке ослаблення долара, не відповідає нічиїм інтересам.
Про це заявив Міністр фінансів Франції Тьеррі Бретон в інтерв'ю газеті "Le Monde". "Мені здається, що зараз (курс) євро повністю відповідає його вартості, і ми повинні стежити, щоб європейська (економічна) політика не зміцнювала його" , - сказав він.
" Чи можуть США проводити політикові, що приведе до значного ослаблення долара? Це можливо, але не відповідає інтересам. Ми в Єврогрупі (міністрів фінансів єврозони) пильно стежимо за валютними курсами", - додав Т.Бретон.
Він позитивно відгукнувся про високий ріст ВВП Франції в другому кварталі 2006 року. За попередніми даними, що надійшли сьогодні, цей показник склав 1,1-1,2% у квартальному вираженні. "Я очікував дуже добрих новин, але очевидно, що ми побачили видатні результати французької економіки навесні 2006 року з ростом на 4,4-4,8% у річному вираженні в другому кварталі", - сказав він.
Т.Бретон також вважає, що високі ціни на нафту можуть перешкоджати розвитку другої найбільшої економіки єврозони, але з оптимізмом дивиться на економічні перспективи. "Очевидно, що це є чинником ризику, але ми вже перебороли кілька періодів росту (цін), і цифри показують, що економіка пристосувалася до цьому, функціонуючи інакше і споживаючи менше енергії", - додав він
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас