Fitch: Політичні ризики впливають на рейтинги України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Політичні ризики впливають на рейтинги України

Казна та Політика
156
Політичні ризики продовжують впливати на рейтинги України, при цьому досить низький рівень державного боргу говорить про наявність потенціалу для їхнього підвищення.
Про це повідомили в міжнародному рейтинговому агентстві Fitch Ratings з посиланням на старшого директора в суверенній аналітичній групі агентства Едварда Паркера.
"Те, що в Україні, нарешті, сформовано уряд, безперечно, є позитивною подією. Схоже, що на сьогоднішній день політична криза розв”язана. Але оскільки мова йде про Україну, нові драматичні події можуть бути не за горами, і політичний ризик продовжує впливати на рейтинги", - сказав Паркер.
При цьому він відзначив, відносно низький рівень державного і зовнішнього боргу України, що свідчать про наявність потенціалу підвищення рейтингів.
"У той же час, у короткостроковій перспективі зберігається значна невизначеність: по-перше, щодо стабільності, послідовності і політичній лінії нового уряду та того, чи зможе воно в цілому забезпечити стабільність політичного, макроекономічного і ділового клімату в країні, а, по-друге, у відношенні того, наскільки добре економіка зможе впоратися з негативним впливом збільшення цін на газ", - додав Паркер.
Державний прямій і гарантований борг України за січень-червень 2006 року зменшився на 5,45% і на 30 червня цього року склав 73 млрд 887 млн 132,22 тис. грн. або 14 млрд 631 млн 115,27 тис. дол.
Про це повідомили в Міністерстві фінансів України. Як відзначається в повідомленні, при цьому державний прямий зовнішній борг зменшився на 2 млрд 177 млн 712,43 тис. грн. (4,95%) і на 431 млн 230,16 тис. дол. (4,95%)
На сьогодні Україна має рейтинги наступних агентств: Standard & Poor's - BB-/Стабільний і рейтинг uaAA за націонаольною шкалою; Moody's Investors Service - Ba3/Стабільний; Fitch Ratings BB-/Стабільний і рейтинг AA+ (ukr)/Стабільний за національною шкалю
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас