У регіонів може з"явитися особисте міністерство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У регіонів може з"явитися особисте міністерство

Казна та Політика
139
Віце-прем'єр-міністр, міністр будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства Володимир Рибалка вважає за необхідне створення Міністерства регіонів.
Про це він сказав журналістам у вівторок.
"У багатьох країнах є такі міністерства... Будемо думати над цим питанням", - сказав він.
Віце-прем'єр відзначив, що виступає за бюджетний федералізм, тобто збільшення частки місцевих бюджетів у зведеному бюджеті, а також за збільшення ролі регіонів і органів місцевого самоврядування.
"Ми повинні зрозуміти, що Україна здійметься тільки через підйом регіонів", - сказав він.
На його думку, бюджетний федералізм буде стимулювати діяльність місцевих органів влади і дозволить вирішити багато соціально важливі питання.
За словами Рибалки, "у нас федералізму всі трясуться, бояться в унітарній державі. Я свою дисертацію захищав на бюджетному федералізмі і мені вчені говорили, що вона не може бути захищена. А я доводив, що в унітарній державі повинен бути бюджетний федералізм. Тобто, простіше говорячи, гроші повинні бути там, де формуються проблеми, і там, де їх потрібно вирішувати".
Він відзначив, що Віктор Янукович за час свого попереднього прем'єрства намагався збільшити частку місцевих бюджетів у загальному зведеному бюджеті з 40 до 45%.
"І ми повинні цю тенденцію збільшувати. Пішов Янукович і стала 40% частка місцевих бюджетів", - сказав Рибалка додавши, що своїм завданням бачить довести, що органи місцевого самоврядування - це один з головних інститутів у системі керування країни. На його думку, частка місцевих бюджетів у зведеному бюджеті повинна становити не менше, ніж у європейських країнах - 50%.
"У мене регіональна політика поперед усього. І ми повинні зрозуміти, що Україна здійметься тільки через свої регіони. Ніж швидше в регіонах люди відчують краще життя, тим богаче стане Україна", - підкреслив Рибалка
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас