Янукогвич прогнозує зростання дефіциту бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукогвич прогнозує зростання дефіциту бюджету

Казна та Політика
219
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович прогнозує дефіцит державного бюджету в 2006 році на рівні 10 млрд. грн. Про це він сказав, представляючи новопризначеного міністра оборони України Анатолія Гриценко.
За його словами, на сьогоднішній день дефіцит бюджету становить 6,2 млрд. грн. Прем'єр-міністр відзначив, що недовиконання бюджету обумовлене як об'єктивними, так і суб'єктивними факторами.
Зокрема, за словами прем'єра, одним з об'єктивних факторів є те, що уряд Юрія Єханурова працював в складних умовах, прийнявши в спадщину наслідку ручного керування економікою. При цьому, відзначив Янукович, дії уряду Юліи Тимошенко привели до значного падіння промислового виробництва. У свою чергу падіння виробництва було обумовлено значним навантаженням на промисловість «надлишковими непрямими податками».
Крім того, за словами Януковича, значну роль у скороченні обсягу промислового виробництва зіграло введення 50% відрахувань із прибутку державних монополій.
Прем'єр також відзначив, що одним з факторів негативного впливу на економіку стало значне домінування імпорту над експортом, що привело до збільшення негативного сальдо торговельного балансу до 2,2 млрд. грн. У цьому зв'язку він відзначив, що перед новим урядом стоъть завдання підтримати вітчизняного товаровиробника, орієнтованого на експорт.
Як повідомлялося, за законом про держбюджет-2006 граничний розмір дефіциту держбюджету-2006 установлений на рівні 13,245 млрд. грн., у тому числі розмір дефіциту загального фонду - 11,739 млрд. грн.
27 липня тодішній міністр фінансів Віктор Пинзеник заявив, що дефіцит бюджету втримується на прийнятному рівні, причому нижче планового. За його словами, при плані 11,1 млрд. грн., або 2,6% ВВП, він становив усього 7,9 млрд. грн. (1,9% ВВП).
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас