Сума легалізованого доходу складає 3,8 млрд. гривень. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сума легалізованого доходу складає 3,8 млрд. гривень.

Казна та Політика
160
521 перевірка суб’єктів господарювання привела до порушення 237 кримінальних справ. Загальна сума легалізованого доходу складає 3,8 млрд. гривень. Такі результати роботи регіональних підрозділів Департаменту боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, повідомила FINANCE.UA прес-служба ДПАУ.
При цьому, у 98 випадках сума легалізованих злочинних доходів склала понад 1 млн. гривень. За перше півріччя до суду направлено 94 кримінальні справи.
Практичний досвід, здобутий у процесі викриття та розслідування злочинів, пов’язаних з легалізацією злочинних коштів, переконливо свідчить, що ключовим технологічним елементом у цій сфері є фіктивно створені суб’єкти підприємницької діяльності та "конвертаційні" центри.
Внаслідок здійснених у поточному році заходів, спрямованих на відпрацювання таких схем, викрито та припинено протиправну діяльність 29 „конвертаційних” центрів, що здійснювали свою діяльність у сфері відмивання „брудних” коштів.
У межах компетенції органів державної податкової служби перевіряється наявність реєстрації та стану діяльності іноземних контрагентів шляхом обміну інформацією з компетентними органами інших іноземних держав, а також з використанням міжнародних баз даних.
З початку року до компетентних органів іноземних держав та торговельно-економічних місій Міністерства економіки України у складі дипломатичних представництв України за кордоном направлено запити стосовно 554 підприємств-нерезидентів. В результаті плідної співпраці виявлено 14 злочинів у сфері зовнішньоекономічної діяльності, відповідальність за які передбачена кримінальник кодексом України.
Продовжується цілеспрямована робота, яка виявляє механізми та схеми застосування нових банківських та фінансових технологій, що можуть використовуватися для легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом і фінансуванню тероризму, та запобіганню їх використанню. У кредитно-фінансовій та банківській сфері за результатами 27 перевірок виявлено та задокументовано легалізованих доходів, одержаних злочинним шляхом, на загальну суму 139,9 млн. грн., порушено 27 кримінальних справ.
Наприклад, у липні прокуратура Чернівецької області за матеріалами сектору організації боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, порушила кримінальну справу за фактом вчинення злочину у відношенні начальника відділу фінансового моніторингу одного з комерційних банків м. Києва, який умисно повторно не повідомив Держфінмоніторинг України про проведення клієнтами банку фінансових операцій на суму 28,2 млн. грн., що підлягають обов’язковому фінансовому моніторингу. Досудове слідство за справою триває.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас