Горловські чиновники гобікрали державу на 15 мільонів гривен — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Горловські чиновники гобікрали державу на 15 мільонів гривен

Казна та Політика
187
У Горлівці Донецької області до суду передана справу про фінансові махінації з майном державного ВАТ на 15,5 млн. грн. Про це повідомили в прес-службі МВС.
Як відзначили в прес-службі, що службовці відкритого акціонерного товариства, всі акції якого належать державі, знаючи, що майно громади перебуває в податковій заставі, не сповістили про це Донецькій обласній дирекції банку, і під заставу простих іменних акцій громади на суму 18,62 млн. грн. одержали в зазначеному банку кредит у сумі 3,13 млн. гривень. Заручником стало одне товариство з обмеженою відповідальністю. Після закінчення строку повернення кредиту у зв'язку з відсутністю коштів у ВАТ заборгованість була погашена заручником, що надалі звернувся в Господарський суд Донецької області з позовом одержати заставне майно. Рішенням суду його вимоги були задоволені в повному обсязі. У результаті цього державі нанесений збиток на суму близько 15,5 млн. гривень.
Слідчим керуванням УМВД України в Донецькій області за матеріалами відділу ДСБЭП Горлівського держуправління внутрішніх справ порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами) щодо службових осіб відкритого акціонерного товариства
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас