Новозеландці їздити на катафалках, аби не платити податки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новозеландці їздити на катафалках, аби не платити податки

Казна та Політика
128
У Новій Зеландії різко виросло кількість автомобілів-катафалків. Справа в тому, що реєструючи своє особисте авто як "некомерційний катафалк", у Новій Зеландії можна одержати значну знижку при сплаті дорожнього податку, повідомляє Ananova.
Повальне захоплення катафалками в Новій Зеландії почалося з того, що жителька міста Крайстчерч подзвонила на місцеву радіостанцію і розповіла про те, як їй вдалося заощадити на дорожньому податку.
Замість того, щоб платити 60 фунтів, вона платить усього 19 фунтів. Все це завдяки тому, що вона зареєструвала свою машину як "некомерційний катафалк" для перевезення мертвих тварин.
Говорячи про мертвих тварин, новозеландка абсолютно чесно мала на увазі перевезення заморожених стегенець курей з магазина до свого будинку. Шляхом хитромудрої автоприхильниці вирішили піти і деякі інші новозеландцы.
Помітивши несподівану любов громадян до похоронних автомобілів, влада Нової Зеландії затурбувалася. Представник уряду звернувся до всіх автомобілістів з попередженням про незаконність таких вивертів.
Енди Накстед, прес-секретар транспортного відомства заявив: "За визначенням, катафалк - це транспортний засіб для перевезення трун, а не бакалії, так що люди, які так чинять, роблять правопорушення і ставлять під загрозу виплати із страховки для своїх автомобілів".
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас