Тарифам не дадуть впасти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифам не дадуть впасти

Енергетика
208
Скасування підвищення тарифів на світло і газ уб'є галузь, упевнений міністр економіки Арсеній Яценюк.
"Якщо ми проводимо популістську політику, ми можемо приймати які завгодно рішення. Ми можемо навіть ухвалити рішення щодо того, що молоко й ковбаса в українських магазинах може продаватися безкоштовно. Якщо ми говоримо про те, що уряд і Верховна Рада проводять зважену політику дійсно економічних реформ, то ми зобов'язані приймати в тому числі і непопулярних рішеннях", - сказав Яценюк.
За його словами, існує механізму компенсацій для малозабезпечених досить, щоб задовольнити очікування громадян і у той же час забезпечити функціонування галузі.
Законопроект про мораторії на підвищення тарифів на електроенергію, газ, житлово-комунальні послуги, послуги пасажирського транспорту і зв'язку для населення внесли в парламент 25 липня депутати від СПУ, КПУ й Партії регіонів. Региінали і до цього закликали до подібному до кроку. Категорично проти підвищення цін на енергоносії також і Федерація профспілок України, що з початку року подавала в суди позови до Кабміну і організовувала масові демонстрації.
НКРЕ вже підвищила тарифи на газ для населення на 85% - до 40,7-44,4 коп./куб. м з 1 липня. З 1 травня ціни на газ і електроенергію для населення були підвищені на 25%.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас