Греф: "Газпром" не розглядав питання щодо купівлі актів ЮКОСу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греф: "Газпром" не розглядав питання щодо купівлі актів ЮКОСу

Фондовий ринок
135
Рада директорів «Газпрому» поки не розглядала питання про купівлю активів ЮКОСа, повідомив журналістам глава МЕРТ Росії Герман Греф, який входить у раду директорів газового концерну.
За його словами, поки не обговорювалося ні питання про купівлю 20% «Газпромнафти» (колишня «Сібнафта»), які належать ЮКОСу, ні купівля будь-яких інших активів. Лондонський представник ЮКОСа із зв'язків з громадськістю Клер Девідсон раніше повідомила, що ЮКОС розглядав можливість переговорів з російською стороною щодо продажу належної йому частки в «Газпромнафти».
За її словами, «зважаючи на останні події (рішення кредиторів про банкрутство ЮКОСа) всередині компанії, зараз розглядається прийнятність подальших переговорів напередодні слухань у російському суді з банкрутства, призначених на 1 серпня цього року».
Однак пізніше, 26 липня, лондонське представництво ЮКОСа із зв'язків з громадськістю поширило заяву про те, що ЮКОС не буде продавати приналежні йому активи «Газпромнафти». «Процес банкрутства просувається вперед «на всіх парах», і менеджмент зараз вважає, що було б неприйнятним і невигідним для компанії укладати які-небудь поспішні угоди відносно продажу активів компанії в період до судових слухань у російському суді з банкрутства 1 серпня 2006 року», - говорилося в заяві.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас