"Авіалінії України" прохають Кучму створити Національну авіакомпанію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Авіалінії України" прохають Кучму створити Національну авіакомпанію

33
Авіакомпанія "Авіалінії України" прохає Президента Леоніда Кучму підтримати створення української Національної авіакомпанії на її базі. Про це на прес-конференції заявив голова профспілки льотного складу компанії Сергій Валяєв, передають Українські новини.
Нагадаємо, що у липні 2001 року Міністерство транспорту вирішило створити єдину Національну авіакомпанію на базі трьох авіакомпаній — “Авіалінії України”, “Аеросвіт” та “Міжнародні авіалінії України”. Однак у січні 2002 року Мінтранс вирішив не включати до складу майбутнього Національного авіаперевізника державну "Авіалінії України" через її поганий фінансовий стан. У жовтні 2000 року Кучма також створив міжвідомчу групу для виведення "Авіаліній України" із кризового стану, включивши до неї представників "Міжнародних авіаліній України" та "Аеросвіту".
У заяві "Авіалінії України" також прохають Кучму змінити склад цієї групи, відсторонивши від участі у ній представників МАУ та "Аеросвіт", оскільки, на її думку, вони є конкурентами "Авіаліній України" і тому не зацікавлені в їхньому відродженні. Колектив Авіаліній у зверненні до Президента також просить реанімувати роботу Междведомственной групи, що не засідає вже з травня минулого року.
Крім того, "Авіалінії України" прохають Президента звільнити заступника Державного секретаря міністерства транспорту Аркадія Демиденка та директора компанії "Укравіатранс" Андрія Шкатюка, які, на думку авіакомпанії, перешкоджають створенню національного авіаперевізника.
За словами керівника профспілки авіаційних працівників "Авіаліній України" Владислава Неговського, за три квартали 2001 року авіакомпанія зазнала збитків у розмірі 2,5 мільйони доларів. За даними Держдепартаменту авіаційного транспорту, "Авіалінії України", "Міжнародні авіалінії України" та "Аеросвіт" контролюють близько 70 % українського ринку міжнародних пасажирських перевезень.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас