Прибутковість цінних паперів два місяці поспіль падає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибутковість цінних паперів два місяці поспіль падає

Фондовий ринок
82
В інвестиційних фондах скаржаться, що прибутковість цінних паперів два місяці поспіль падає. Раніше гравці заробляли до 80% річних, зараз – не більш як 10%. Причина – зниження активності на фондовому ринку.
Акції провідних металургійних та хімічних підприємств майже не дорожчають. Ставки за облігаціями не перевищують прибутковості банківських вкладів.
Віталій Птіцин, експерт інвестиційної компанії: "Сейчас мы можем увидеть новый выпуск облигаций, которые размещаются под 14-15%, но тем не менее, можно найти ставки, которые есть еще под 17%".
Інвестфонди намагаються заробляти не на блакитних фішках, а на цінних паперах менш популярних підприємств. Правильний вклад забезпечує їм 40-50%.
Віктор Ботте, експерт інвестиційної компанії: "Мы вкладываем не в акции первого эшелона, которые не показали рост в последнее время, а в акции второго эшелона, которые показывают перспективы роста и которые по сути показывают текущий рост, в результате чего обеспечивают доходность вложений".
Вкладники шукають альтернативи банківським депозитам, тож за рік клієнтів у інвестфондах побільшало втричі. Зі збільшенням обсягів випуску цінних паперів прибутки інвестфондів знову зростатимуть, переконані експерти.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас