Кредит Банк (Україна) скоротить свою назву до трьох букв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредит Банк (Україна) скоротить свою назву до трьох букв

Фондовий ринок
169
Кредит Банк (Україна), що входить до групи великих банків, вирішив з 1 січня 2006 року змінити назву. Зміна вивіски пов’язана з входженням до капіталу банку фінансової групи PKO BP S. A. Влітку 2004 року PKO Bank Polski S. A. придбав за EUR24,5 млн 66,65% акцій Кредит Банку (Україна) в іншого польського банку Kredyt Bank S. A. Але на цьому поляки вирішили не зупинятися і нинішнього літа почали скуповувати акції в інших акціонерів. Кожен отримав від PKO BP S. А. поштою пропозицію із зазначенням умов купівлі акцій. Ціна, звісно, не розголошується, відомо лише, що скуповування проводитиметься до 31 серпня. Безпосередньо придбанням паперів займається уповноважений представник PKO BP S. A. — ТОВ «Росан-Цінні папери».
Нині 28,2% акцій Кредит Банку (Україна) володіє Європейський банк реконструкції та розвитку. А 5,1% належить міноритарним акціонерам — 8 тис. фізичних та юридичних осіб.
Про зміну назви польський банк вже повідомляв у листопаді минулого року. Тоді ж було оголошено конкурс на нову назву банку з вимогою, щоб абревіатура складалася щонайбільше з трьох букв і не була співзвучною з PKO. Зараз банк запросив до участі в розробці нового бренда вітчизняні й транснаціональні рекламні агенції, що мають успішний досвід розробки і виведення на ринок відомих ТМ.
Між тим PKO BP S. A. поступово нарощує фінансову підтримку української доньки. Вже завершуються переговори про виділення Кредит Банку (Україна) субординованої позики на суму $7 млн на вісім років. Кошти буде включено в капітал банку, що дасть йому можливість виконати норматив адекватності капіталу НБУ
За матеріалами:
Контракти
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас