Власники "Криворіжсталі" пропонують уряду мир — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власники "Криворіжсталі" пропонують уряду мир

Фондовий ринок
103
У Києві 27 травня розпочалося чергове судове слухання справи щодо законності приватизації гіганта вітчизняної металургії "Криворіжсталі". Розглядається позов адвокатів нинішнього власника комбінату – консорціуму Інвестиційно-металургійний союз.
У ньому оскаржується ухвала Київського господарського суду про незаконність приватизації підприємства. Правова колізія процесу в тому, що напередодні цього рішення Печерський райсуд Києва своїм вердиктом встановив законність придбання "Криворіжсталі" та відновив усі аналогічні рішення Вищого господарського та Верховного судів.
Сенсаційна заява, два відводи колегії суддів і десяток незадоволених клопотань адвокатів – така арифметика дня першого у черговому суді по "Криворіжсталі". Адвокати власника комбінату з перших хвилин вказали високому суду на очевидні небездоганності у процесі. Зокрема, невизначеність у статусі присутніх представників Генеральної прокуратури та Міністерства юстиції – у них не було необхідних доручень. Головуючий на аргументи не зважав і підтвердив, що кремезний прокурор і тендітна співробітниця Мінюсту таки можуть виступати від імені уряду.
Далі довго обговорювали юридичні тонкощі позиції Генпрокуратури, зійшлися, що вона дійсно була неправа, коли раніше апелювала до неіснуючого наказу Мінпромполітики по "Криворіжсталі". Тут в руках захисників "Криворіжсталі" з'явився непобивний, на їхню думку, аргумент. Вони передали суду офіційний лист за підписом керівника Інвестиційно-металургійного союзу. У ньому – сенсаційна пропозиція урядові.
Сергій Ульянов, представник консорціуму "Інвестиційно-металургійний союз": "Промышленно-финансовый консорциум "Инвестиционно-метуллургический союз" имеет намерение обратиться к Кабинету министров Украины с предложением по заключению мирового соглашения".
Після такого повороту адвокати запропонували відкласти розгляд справи. Головуючий був невблаганний. Після короткої наради він заявив, що прагнення власника "Криворіжсталі" вирішити спірні питання миром не може зупинити розгляд справи. Це спонукало адвокатів заявити про відвід всій колегії – головуючому Андрієнку, суддям Григоровичу та Алдановій. Другий за день відвід колегії також було відхилено.
Сергій Власенко, представник консорціуму "Інвестиційно-металургійний союз": "Поки що суд, на мій погляд, не виявив бажання розглядати цю справу повно, об'єктивно і всебічно. Тобто суд не хоче залучати ніяких осіб, не хоче вислуховувати нічиїх пояснень. Не знаю, чи задовольнить суд інші наші клопотання".
Резонансну справу ціною у понад 4 мільярди гривень слухають у тісній комірчині площею 20 квадратних метрів, де один на одному сидять і позивачі, і відповідачі. Через тисняву майже всю пресу із кімнатки ввічливо попросили забиратися. Лишили одну телекамеру та кількох журналістів із диктофонами. Хоча суд має набагато просторіші площі, наступне засідання 30 травня також пройде у щільному просторі.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас