Казахський банк "ТуранАлем" відмовився від контролю над Трансбанком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахський банк "ТуранАлем" відмовився від контролю над Трансбанком

Фондовий ринок
459
В історії корпоративного управління банківської системи прецедент. Уперше акціонери відмовляються викупити акції, хоча самі вирішили наростити статутний фонд. Позачергові загальні збори акціонерів Трансбанку ухвалили рішення про скасування здійсненого у другій половині 2004 року збільшення статутного капіталу на 94,809 млн грн — до 134,851 млн грн, в ході якого казахстанський банк «ТуранАлем» міг стати власником 9,99% Трансбанку.
Інші папери, вочевидь, казахські банкіри планували викупити пізніше. ТуранАлем придбав опціони на купівлю понад 60% акцій Трансбанку і заявляв про наміри сконцентрувати контрольний пакет акцій українського банку протягом найближчих 1-3 років. Однак цим планам не судилося збутися.
За словами фінансового директора банку «ТуранАлем» Еріка Султанкулова, одного з акціонерів Трансбанку, скасування результатів додемісії не є свідченням згортання планів банку «ТуранАлем» в Україні. «Реалізацію прав за опціоном ми розглядали як середньострокову перспективу.
Ми відпрацювали кілька різних видів співпраці з українським банком-партнером. Спочатку ухвалили рішення збільшити статутний капітал Трансбанку, однак піврічний досвід спільної роботи показав, що існують інші, ефективніші форми співпраці, на яких ми зараз і зупинилися», — сказав Султанкулов. При цьому він підкреслив, що Трансбанк залишається стратегічним партнером банку «ТуранАлем» в Україні.
Що саме мається на увазі під ефективнішими формами співпраці, банкір не уточнив. Але цілком можливо, що перетворення Трансбанку на казахську доньку вже не цікавить ТуранАлем, тим більше що стратегічне партнерство не завжди передбачає поглинання одного банку іншим
Довiдка:
До мережі стратегічних партнерів банку «ТуранАлем» входять «Славинвестбанк», «Омск-банк», «Агроинкомбанк» і Волзьско-камський акціонерний банк (Росія), «Астана-Эксимбанк» (Білорусь), BTA Silk Road Bank (Грузія). Представництва банку працюють у Києві, Мінську, Москві, Бішкеку, Баку, Єкатеринбурзі, Єревані та Шанхаї (КНР).
За матеріалами:
Контракт
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас