Світовий банк готовий інвестувати в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк готовий інвестувати в Україну

Казна та Політика
91
Президент України Віктор Ющенко зустрівся з керівним директором Світового банку Шенґманом Жанґом. Про це «proUA» повідомили у прес-службі Президента.
Шенґман Жанґ запевнив співрозмовників, що Світовий банк готовий співпрацювати з Україною і допомагати в конкретних проектах, зокрема в залученні інвестицій. «Ми готові до співпраці у галузі інвестицій, особливо інвестицій в реальний сектор», – наголосив він. При цьому Світовий банк сподівається на підтримку українського уряду. Керівний директор також висловив готовність переглянути ті проекти Банку, які зараз реалізовуються в Україні, з огляду на те, що у державі змінилася внутрішня ситуація.
Український Президент погодився, що «було би правильно зробити ревізію того портфелю позик, який існує між Світовим банком і Україною, адже деякі проекти нині вже не зовсім актуальні». Він запропонував протягом місяця зробити інвентаризацію «портфелю позик», відштовхуючись від їхньої актуальності.
У розмові з банкірами, Віктор Ющенко подякував їхній структурі за багаторічну співпрацю з Україною і зосередився на її подальших перспективах. «Україна цінує цей досвід», – наголосив він. У першу чергу допомоги Світового банку потребує сільське господарство України, відзначив глава держави. «Особливо в цьому контексті нас хвилює питання власності на земельні ділянки, адже на сьогодні сім мільйонів українців досі не отримали державні акти власності на землю», – сказав він. Також, за словами Президента, Україна потребує допомоги в соціальних і гуманітарних проектах, зокрема у боротьбі з ВІЛ/СНІДом і туберкульозом.
Крім того, сторони обговорили можливі проекти в галузі енергозабезпечення та енергозбереження в Україні.
Підсумовуючи переговори, Президент запропонував розробити на 2005 рік «дорожню карту» співпраці Світового банку та України.
З української сторони у переговорах також узяли участь Державний секретар Олександр Зінченко, міністр фінансів Віктор Пинзеник, заступник виконавчого директора Світового банку Тамара Соляник. З іншої сторони були присутні голова представництва Світового банку в Україні Душан Вуйович і директор Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові Пол Бермінґгем
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас