Ющенко негативно оцінив стрибки курсу гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко негативно оцінив стрибки курсу гривні

Валюта
78
Президент негативно оцінює різку зміну курсу гривні. Про це він заявив журналістам в понеділок, повідомили «proUA» у прес-службі Президента.
«Я негативно оцінюю будь-яку шокову зміну ціни на гроші, бо це підриває авторитет щодо їхньої стабільності, який формувався роками. Навіть якщо мова йде про укріплення гривні, це не може вирішуватися за один день і такими різкими кроками», – наголосив Ющенко.
Президент відзначив, що він схвалює політику уряду та Нацбанку щодо укріплення гривні, проте вважає, що таку діяльність слід ретельно узгоджувати та обговорювати. Глава держави очікує, що обидві установи вже цього тижня вироблять документ щодо спільної політики, яка дозволить уряду й надалі успішно проводити соціальну політику, а Національному банку – втримувати стабільний курс гривні.
«Адже те, що відбулася ревальвація гривні – це погіршує і ускладнює умови роботи насамперед для національного виробника», – сказав Президент. Він наголосив, що центром уваги уряду має стати саме ця категорія бізнесу.
Ющенко зазначив, що притік закордонних інвестицій в Україну зростає щодня. «Це вже тенденція», – констатував він. У зв’язку з цим глава держави визнав за необхідне розробити нову концепцію посилення курсу гривні на наступні кілька років, «щоб від цього не страждали в першу чергу експортери та люди, які заощаджують гроші в доларах».
На уточнююче запитання, в якій валюті краще тримати заощадження, Президент відповів, що сам він уже чотири роки зберігає свої гроші в гривнях на рахунку в одному з українських банків і переконаний, що гривня зміцнюватиметься й надалі.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас