Eximbank of USA відкриє Укрексімбанку кредитную лінію на $50 млн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Eximbank of USA відкриє Укрексімбанку кредитную лінію на $50 млн.

Кредит&Депозит
159
Одним із плідних результатів робочого візиту Президента України Віктора Ющенка до Сполучених Штатів Америки стало підписання Головою Правління ВАТ “Укрексімбанк” Віктором Капустіним з Ексімбанком США Меморандуму про Взаєморозуміння щодо напрямів співробітництва між фінансовими установами двох країн.
Церемонія підписання угоди відбулась у приміщенні Вашингтонського готелю Хей Адамс у присутності Президента України Віктора Ющенка, Державного секретаря України Олександра Зінченка, Міністра закордонних справ Бориса Тарасюка, Секретаря Ради РНБО України Петра Порошенка.
Економічні переваги запропонованого механізму співробітництва полягають у тому, що Україна в особі ВАТ “Укрексімбанк” отримує можливість фінансування проектів, спрямованих, насамперед, на структурну перебудову економіки країни, модернізацію та технічне переоснащення підприємств, у рамках кредитної лінії на суму 50 млн.дол. США без надання державних гарантій. При цьому, за досягнутою домовленістю сторін, розмір кредитної лінії може бути значно збільшений залежно від наявності ефективних кредитних проектів. Варто відзначити також політичну важливість підписаного документа: фактично це означає поновлення стосунків з Ексімбанком США, державним агенством, які були призупинені американською стороною з 1999 р. внаслідок дефолту.
Міжнародний авторитет банку як надійного ділового партнера забезпечується високим професійним рівнем його роботи та дає можливість Укрексімбанку опановувати нові схеми співробітництва з іноземними фінансовими інститутами.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас