Прогноз у банку „Хрещатик” за всіма рейтингами стабільний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прогноз у банку „Хрещатик” за всіма рейтингами стабільний

Фондовий ринок
72
ВАТ Комерційний банк „Хрещатик” повідомляє, що 18 березня 2005 р. міжнародним рейтинговим агентством Fitch Ratings оприлюднені рейтинги бан-ку, які відповідно до шкали рейтингів цього агентства такі: рейтинг підтримки — 4, довгостроковий та короткостроковий рейтинги — на рівні „В”, індивідуаль-ний рейтинг — „D/E”. Прогноз за всіма рейтингами стабільний.
Агентство відзначає, що рівень наданих рейтингів відображає динаміку зрос-тання банку та розвиток його бізнесу, достатню якість активів, невеликі обсяги непо-вернених кредитів та низький ринковий ризик.
Встановлений рейтинг підтримки ВАТ КБ „Хрещатик” базується на точці зору Fitch Ratings щодо ймовірності підтримки, яку банк може очікувати від головного ак-ціонера — міста Києва. Індивідуальний рейтинг банку є оцінкою його розміру, поло-ження на банківському ринку країни за методикою Fitch Ratings та є висновком агент-ства щодо прибутковості ВАТ КБ „Хрещатик”, сконцентрованості балансу та ризиків, пов’язаних як зі стратегією стрімкого зростання, так і зі слабким операційним середо-вищем України.
Як зазначив Голова Правління ВАТ КБ „Хрещатик” Дмитро Гриджук: „Встановлення такого високого як для української юридичної особи рейтингу є свід-ченням високої ліквідності, ефективності управління, прибутковості та надійності бан-ку вже за світовими стандартами. Проходження процедури рейтингування є достатньо тривалим і вимагає відкритості інформації, прозорості бізнес-процесів та підтверджен-ня високої ефективності управління. Саме тому достатньо обмежена кількість україн-ських банків мають взагалі міжнародний рейтинг, та ще менша кількість такий висо-кий рівень, як у нашого банку. Разом з тим процедура рейтингування та зауваження рейтингової агенції показали нам шляхи подальшого підвищення ефективності нашої банківської установи, тож ми постійно працюємо над подальшим вдосконаленням на-ших бізнес-процесів”.
Довідково: Основні фінансові показники станом на 01 березня 2005 року: чисті активи – 1888,7 млн грн, фінансовий результат – 2,241 млн грн, балансовий капітал - 181,218 млн грн, в т.ч. статутний - 140 млн грн
За матеріалами:
Хрещатик
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас