НБУ не будебрати на депозит кошти, залучені від нерезидентів за низькими процентними ставками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ не будебрати на депозит кошти, залучені від нерезидентів за низькими процентними ставками

Кредит&Депозит
94
Національний банк України проаналізувавши використання банками таких інструментів Національного банку, як депозитні операції та депозитні сертифікати, виявив факти, які свідчать про те, що окремі банки залучають кошти від нерезидентів за низькими процентними ставками з наступним розміщенням їх на депозитні рахунки та придбання депозитних сертифікатів Національного банку України.
Національний банк звертає увагу, що депозитні операції та депозитні сертифікати Національного банку України використовуються як інструменти управління грошово-кредитним ринком по мобілізації надлишкової ліквідності в банківській системі та грошової маси в обігу.
Виходячи із сутності даних інструментів, Національний банк України не буде розглядати питання щодо проведення депозитних операцій та продажу депозитних сертифікатів банкам, які отримали кошти у вигляді депозитів або кредитів від іноземних банків та компаній.
Для виявлення таких фактів, Національний банк України проводитиме щоденний моніторинг по проведенню активних і пасивних операцій по банках, які пропонуватимуть кошти Національному банку України для проведення депозитних операцій та покупки депозитних сертифікатів Національного банку України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас