ПФТС спільно з Cbonds розпочала розрахунок індексів ринку корпоративних облігацій України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС спільно з Cbonds розпочала розрахунок індексів ринку корпоративних облігацій України

Фондовий ринок
802
ПФТС спільно з провідним інформаційним ресурсом ринку боргових цінних паперів країн СНД Cbonds (www.cbonds.info) розпочинають публікацію індексів ринку корпоративних облігацій України «ПФТС-Cbonds» та «ПФТС-Cbonds/TR».
Необхідність розрахунку нових індексів обумовлена потребою:
— вітчизняних та іноземних інвесторів у репрезентативному індикаторі динамічно зростаючого сектора корпоративних облігацій, що дозволяє оцінювати ефективність інвестицій у дані фінансові інструменти, будувати середньо- та довгострокові прогнози розвитку ринку;
— органів державної влади, закордонних спостерігачів та незалежних аналітиків в ефективному індикаторі для моніторингу стану сектора корпоративних облігацій і проведення порівняльного аналізу різних сегментів фондового ринку.
Індекси ПФТС-Cbonds:
— розраховуються на основі офіційних результатів торгових сесій ПФТС, а також наданої інформаційним ресурсом Cbonds інформації про емісії корпоративних облігацій, що знаходяться в обігу на ПФТС;
— відповідають основним рекомендаціям з розробки та розрахунку індексів облігацій Європейської комісії з облігацій (European Bond Commission) Європейської федерації фінансових аналітиків (European Federation of Financial Analysts' Societies);
— базуються на інформації про торгівлю найбільш ліквідними корпоративними облігаціями;
— розраховуються в режимі реального часу з оприлюдненням на момент закриття торгової сесії ПФТС;
— побудовані по методу зв'язаного ланцюга;
— побудовані на основі розрахункових цін облігацій. Розрахункова ціна облігації визначається як середнє значення кращих цін на купівлю і продаж.
Індекс «ПФТС-Cbonds» — індекс, який характеризує зміну цін корпоративних облігацій з терміном до погашення/найближчої оферти до одного року (без врахування накопиченого купонного доходу). Це індекс для аналітиків та портфельних інвесторів.
Індекс «ПФТС-Cbonds/TR» — індекс, який характеризує умовну вартість індексного портфеля, що складається з корпоративних облігацій з терміном до погашення/найближчої оферти до одного року, при цьому отримані процентні платежі одразу ж реінвестуються в той самий індексний портфель. Це індекс для стратегічного інвестора.
До бази розрахунку індексів ПФТС-Cbonds станом на 1 жовтня 2004 року входять 15 корпоративних облігацій: «Аркада-фонд» (серія G), «Київстар GSM» (B), «ПроКредитБанк» (B та D), ДМА «Бориспіль» (C та D), «АВК» (A), «Галнафтогаз» (A), АКБ «Хрещатик» (C), «Агроспецресурси» (A), «Конті-Інвест» (A та B), «Запорізький автомобілебудівний завод» (B), «ХАРП Трейдинг», «Велика Кишеня-Фінанси» (A).
Зміни у базу розрахунку індексів вносяться щомісячно.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас