LNM має наміри чесно боротися з ІСД за Huta Czestochowa — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

LNM має наміри чесно боротися з ІСД за Huta Czestochowa

Фондовий ринок
99
Другий за розмірами у світі виробник сталі міжнародний холдинг LNM Group розраховує виграти тендер на продаж польського металургійного комбінату Huta Czestochowa, який готується оголосити Польща, у чесній боротьбі з українською корпорацією «Індустріальний союз Донбасу» (Донецьк). Про це заявила провідний менеджер у зв’язках із громадськістю компанії LNM Holdings N.V. Никола Девідсон, повідомляють «Українські Новини».
За її словами, LNM вважає, що ІСД не має привілейованого права на Huta Czestochowa. «Ми не віримо, що ІСД має переважне право на купівлю Huta Czestochowa, і ми впевнені, що уряд (Польщі) проведе чесний і відкритий тендер», - сказала вона.
За словами Девідсон, LNM уже має значний досвід інвестування в економіку Польщі, зокрема, придбаний нею найбільший польський меткомбинат Polskie Huty Stali (зараз він перейменований у Ispat Polska Stal), демонструє значний прогрес. «Ispat Polska Stal демонструє значний прогрес після того, як ми її купили, і ми віримо, що можемо досягти аналогічного удосконалення на Huta Czestochowa», - додала Девідсон.
Нагадаємо, що 30 квітня уряд Польщі скасував тендер на продаж активів Huta Czestochowa, вирішивши провести новий тендер. У січні Польща визначила ІСД і LNM Holdings N.V. учасниками заключної частини тендера з придбання Huta Czestochowa, внісши оферту ІСД у short-list тендера під першим номером, а в лютому переможцем тендера став LNM. ІСД вважає це рішення Польщі дискримінаційним.
LNM Group у 2003 році виробив близько 35 млн. тонн сталі, засновником і главою холдингу є Лакшмі Міттал.
ІСД займається виробництвом і реалізацією металлопродукції, а також забезпеченням природним газом і електроенергією промислових підприємств України. 2003 рік корпорація закінчила з чистим прибутком 141 млн. гривень, збільшивши чистий прибуток на 23,4% порівняно з 2002 роком до 8 292,067 млн. гривень (консолідований показник ІСД і її дочірньої компанії - «Донецький індустріальний союз»). По 49,99% у статутному фонді корпорації ІСД володіють компанії «Азовінтекс» (Маріуполь) і «Візаві» (Донецьк), 0,02% належить компанії «Онікс-Дон» (Донецьк). «Азовінтекс» контролюється головою ради директорів ІСД Сергієм Тарутою, «Візаві» - екс-віце-прем’єром Віталієм Гайдуком.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас